02 август 2019

Диплена баница с фини кори без яйца

Диплена баница с фини кори без яйца

 Кръгла стъклена тава - 29 см

Продукти:
✅ 1 пак фини кори /500 гр
✅ 200 гр кисело мляко
✅ 1/2 ч.л. сода
✅ 1/2 ч.л. сол
✅ 200 -300 гр. сирене смесено с извара или само сирене
✅ 50 гр краве масло
✅ 50 гр. олио/маслото се разтопява и се смесва с олиото

Приготвяне:
✔Тавата се маже с краве масло.
✔ В киселото мляко се разтваря содата, докато кипне.
✔ Добавя се солта и натрошеното сирене.Разбърква се.
✔ В тавата се слага кора  и леко се надипля, за да влезе в тавата.
✔ Залива се с 1-2 с.л. от мазнината.
✔ Слага се втората кора по същия начин - надиплена.
З✔ алива се с мазнина и 3-4 с.л. от млечната смес.
✔ Така се процедира до свършване на корите.
✔ Залива се с останалата мазнина.
✔ Пече се на 200 гр около 30 - 40 минути до зачервяване и готовност.
✔ При изваждане се поръсва със студена вода, за да стане мекичка.
✔ Покрива се с кърпа.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Всички публикации