Кремове за торти

Крем "Маскарпоне " с бял шоколад

400 гр маскарпоне,
200 гр. крема сирене,  виж /Домашно крема сирене /
250 мл. подсладено кондензирано мляко,
50 гр. разтопен бял шоколад, ванилия,
3-4 л пудра захар /ако е нужна  по-голяма сладост.
Кондензираното мляко и белият шоколад са достатъчни подсладители.
Приготвяне:
Маскарпонето се разбърква внимателно първоначално на ръка. Постепенно се добавя кондензираното мляко, крема сиренето, ванилията. Бърка се на ръка или с ниска степен на миксера.
Кремът е подходящ за торти с блат, бишкоти, бисквити, както и като десертен крем с плодове.

.......................................................................

Крем "кафе" by Stelli

Продукти: 500 прясно мляко, 5 с.л. захар, 2 с. л. брашно /смес от 1 равна с.л. брашно и 1равна  с.л. нишесте/, 3 с.л. нескафе, 1 силно еспесо, 1 ванилия, 50 гр краве масло.
Млякото завира със захарта, кафетата. Брашното се разтваря в студена вода на гладка каша. Добавя се на тънка струйка към млякото като се бърка енергично. Вари се 5- 10 минути. Добавя се маслото. 
Кремът е подходящ за бисквитена торта.
...................................................................................................................

Крем с мед,  извара, заквасена сметана и бял шоколад

Продукти: 
Всички продукти да са топли- на стайна температура!
120 гр. заквасена сметана /може да се прецеди приз марля за известновреме/, 120 гр. сладкарска извара Pilos на Lidl - много е фина, кремообразна и вкусна /рикота /, 5 с.л. мед, 100 гр. бял шоколад разтопен. Изварата и сметаната се разбиват на пухкав крем с меда. Внимателно се добавя разтопеният бял шоколад.
Белият шоколад е много чувствителен. Винаги може да се пресече. Разтопява се на водна баня, /микровърнова или в машинка за разтопяване на шоколад/ като температурата не бива да надвишава 36 градуса. Разбива се с миксер. Охлажда се за 10-15 мин да стегне малко, да не е много течен.

Може да се сервира самостоятелно в купички със сезонни плодове и маслини бисквитки
..............................................................................................................

Крем "Маскарпоне"

Продукти: Всички продукти да са на стайна температура - без сладкарската сметана.
150 гр. Маскарпоне, 200 гр. крема сирене, виж /Домашно крема сирене /
 300 гр. заквасена сметана, 250 мл. сладкарска сметана, 20 мл уиски, 170 гр. пудра захар.
маскарпонето се бърка внимателно със шпатула или дървена лъжица да се отпусне.
Сладкарската сметана се разбива на пяна с миксер. Нужно е да е много студена. Купата в която ще разбиваме също може да се охлади. Тези правила са за животинската сметана. Растителната не е толкова взискателна и е по - твърда и устойчива след разбиването.
Всички продукти се смесван внимателно на ниска скорост на миксера. Алкохолът може да се замени с друг аромат

Кремът е добър за торти с блат.
......................................................................................................................

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Всички публикации