🌿 200-300 грама сурова, прясна коприва - връхчета на стръкове, със стъблото и листата.
🌿 3 с. л. бяло брашно,
🌿 3 с. л. царевично брашно,
🌿 1/2 ч. л. сол,
🌿 1/2 ч. л. сол,
🌿 черен пипер
🌿 мазнина за пържене.
Приготвяне:
🌿 Копривата се измива. Оставя се да е влажна.
🌿 Двата вида брашно се смесват със солта, черния пипер и се объркват в тавичка.
🌿 Взема се шепа от копривата и се овалва хубаво в брашното.
🌿 Така, докато се овалят всички стръкчета.
🌿 Стръкчетата се пържат в силно сгорещено олио.
🌿 Изваждат се върху кухненска хартия.
🌿 Стават хрупкави и крехки.
🌿 Сервират се веднага.
🌿 До два - три часа след пържетено са хрупкави, но и като омекнат пак е много вкусно!
🌿 До два - три часа след пържетено са хрупкави, но и като омекнат пак е много вкусно!
ПП В тиган с незалепващо покритие поема по-малко мазнина.
ДА НЕ ЗАБРАВЯМЕ И ХАЛБАТА БИРА!😁 НАЗДРАВЕ!🥂
Няма коментари:
Публикуване на коментар