23 март 2019

Чипс от коприва/ Копривен чипс

 
Чипс от коприва







Продукти:

🌿 200-300 грама сурова, прясна коприва - връхчета на стръкове, със стъблото и листата.
🌿  3 с. л. бяло брашно, 
🌿  3 с. л. царевично брашно,
🌿 1/2 ч. л.  сол, 
🌿 черен пипер
🌿 мазнина за пържене.

Приготвяне: 
🌿  Копривата се измива. Оставя се да е влажна. 
🌿  Двата вида брашно се смесват със солта, черния пипер и се объркват в тавичка. 
🌿  Взема се шепа от копривата и  се овалва хубаво в брашното. 
🌿  Така, докато се овалят всички стръкчета.
🌿  Стръкчетата се пържат в силно сгорещено олио. 
🌿  Изваждат се върху кухненска хартия.
🌿  Стават хрупкави и крехки. 
🌿 Сервират се веднага.
🌿 До два - три часа след пържетено са хрупкави, но и като омекнат пак е много вкусно!

ПП В тиган с незалепващо покритие поема по-малко мазнина.

ДА НЕ ЗАБРАВЯМЕ И ХАЛБАТА БИРА!😁 НАЗДРАВЕ!🥂

Чипс от коприва, април 2021

Постно и вкусно!😉

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Всички публикации