26 март 2019

Таханови курабийки

Таханови курабийки

Продукти : 

- 1/2 ч.ч.смлени орехи /бадеми, лешници/
 - 1/2 ч.ч.мед,
- 1/2 ч.ч.тахан
 - 4-5 л сладко /смокини, портокол/
 -  3-4 с.л. олио
-  1 ч.ч. брашно
-  1 ванилия
  - 1 ч.л. бакпулвер
-  щипка сол
  - сусам /бадем/ за овалване. 

Приготвяне:
Смесваме сухите съставки отделно - брашното, бакпулвера, орехите, ванилията. Пресяваме. 
Тахана, меда, зехтина и сладкото се разбиват с  3 - 4 л. вода /портокалов сок /. 
Постепенно се добавя брашнената смес. 
Омесва се меко,  еластично тесто. 
Правят се малки топчета, овалват се в сусам /бадем или нарязан орех/
Сплескат се на питка и се нареждат в тава върху хартия за печене. 
Печене - 12 мин на 180 гр. с вентилатор. 
Да не се препичат, защото стават твърди!

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Всички публикации