Таханови курабийки
Продукти :
- 1/2 ч.ч.смлени орехи /бадеми, лешници/ - 1/2 ч.ч.мед,
- 1/2 ч.ч.тахан
- 1/2 ч.ч.тахан
- 4-5 л сладко /смокини, портокол/
- 3-4 с.л. олио
- 1 ч.ч. брашно
- 1 ванилия
- 1 ч.л. бакпулвер
- щипка сол
- сусам /бадем/ за овалване.
Приготвяне:
Смесваме сухите съставки отделно - брашното, бакпулвера, орехите, ванилията. Пресяваме.
Смесваме сухите съставки отделно - брашното, бакпулвера, орехите, ванилията. Пресяваме.
Тахана, меда, зехтина и сладкото се разбиват с 3 - 4 л. вода /портокалов сок /.
Постепенно се добавя брашнената смес.
Омесва се меко, еластично тесто.
Правят се малки топчета, овалват се в сусам /бадем или нарязан орех/
Сплескат се на питка и се нареждат в тава върху хартия за печене.
Печене - 12 мин на 180 гр. с вентилатор.
Да не се препичат, защото стават твърди!
Печене - 12 мин на 180 гр. с вентилатор.
Да не се препичат, защото стават твърди!
Няма коментари:
Публикуване на коментар