Копривата се измива и попарва с вряла вода.
Изстисква се с ръце от водата до сухо и се нарязва на ситно.
Изстисква се с ръце от водата до сухо и се нарязва на ситно.
Кюфтета от коприва |
Продукти:
2-3 средно големи картофа,
500 гр. прясна коприва,
2 стръка пресен лук,
2 стръка пресен чесън,
прясна мащерка,
3-4 скилидки счукан чесън,
1/2 ч.л. сода,
1 равна ч.л. сол,
1/2 ч.ч. галета,
1/2 връзка магданоз.
Приготвяне:
🌿 Посипват се със солта, содата и галетата.
🌿 Добавят се към картофената смес заедно с копривата.
🌿 Омесва се.
🌿 Сместа трябва да е мека, но не водна.
🌿 Опитва се за сол.
🌿 Ако е нужно се добавя и още галета.
🌿 Консистенцията наподобява тази на кайма.
🌿 Оформяме малки кюфтенца. Пържим до златисто в силно сгорещено олио.
🌿 Поднасяме със салата.
ПП Вместо коприва може да се използва спанак, лапад или друга зеленийка.
Виж и ➔➤Постни картофени кюфтенца
КЮФТЕНЦА ОТ КОПРИВА |
ПОСТНО И ВКУСНО!😉
Няма коментари:
Публикуване на коментар