02 април 2019

Копривени кюфтета

Копривата се измива и попарва с вряла вода.
Изстисква се с ръце от водата до сухо и се нарязва на ситно. 


Кюфтета от коприва

Продукти: 
2-3 средно големи картофа,
 500 гр. прясна коприва, 
2 стръка пресен лук, 
2 стръка пресен чесън, 
прясна мащерка, 
3-4 скилидки счукан чесън, 
1/2 ч.л. сода, 
 1 равна ч.л. сол, 
1/2 ч.ч.  галета, 
1/2  връзка магданоз.

Приготвяне: 


🌿 Картофите се обелват и настъргват на ЕДРО ренде.
 🌿 Посипват се със солта, содата и галетата. 
🌿 Лукът и магданозът се режат на дребно. 
🌿 Добавят се към картофената смес заедно с копривата. 
🌿 Омесва се. 
🌿 Сместа трябва да е мека, но не водна. 
 🌿 Опитва се за сол. 
🌿 Ако е нужно се добавя и още галета.
 🌿 Консистенцията наподобява тази на кайма. 
🌿 Оформяме малки кюфтенца. Пържим до златисто в силно сгорещено олио. 
🌿 Поднасяме със салата.

ПП Вместо коприва може да се използва спанак, лапад или друга зеленийка.
                    Постни празени кюфтенца

КЮФТЕНЦА ОТ КОПРИВА

ПОСТНО И ВКУСНО!😉

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Всички публикации