Постни празени кюфтенца |
✔ Ключовите продукти тук са - галета праз и индийско орехче!
✔ Галетата споява съставките.
✔ Комбинацията от праз и индийско орехче е класика в готварството.
🥬 Картофите се настъргват на ЕДРОТО ренде.
🥬 Празът се реже на фини шайби. Претрива се със сол.
🥬 Слага се при картофите.
🥬 Добавят се подправките, солта, содата. Разбърква снужно се добавя още галетае.
🥬 Сипва се галетата. С пръсти се притрива и обесва.
🥬 Сместа е стегната, като кайма. Ако е нужно се добавя още галета.
🥬 Опитва се за сол.
🥬 Оформяме кюфтенцата.
🥬 Овалваме ги в смес от галета и царевично брашно.
🥬 Нареждаме ги върху кухненска хартия едно до друго и прибираме в хладилник поне за час.
🥬 Пържим на тих огън до златист цвят.
🥬Поднасяме със салата и сос по избор.
ПРОДУКТИ за около 15 кюфтенца:
🍋 2 сурови картофа /около 200 гр/
🍋 2 стръка праз / около 200 гр/
🍋 1/2 ч ч галета
🍋 1/2 ч.л сода
🍋 1 равна ч.л. сол
🍋 1 ч.л. чубрица
🍋 1/2 ч.л. индийско орехче
🍋 черен пипер
🍋 пресен магданоз
🍋 1-2 с.л. царевично нишесте, смесено с 1-2 л галета за овалване
ПРИГОТВЯНЕ:
🥬 Картофите се настъргват на ЕДРОТО ренде.
🥬 Празът се реже на фини шайби. Претрива се със сол.
🥬 Слага се при картофите.
🥬 Добавят се подправките, солта, содата. Разбърква снужно се добавя още галетае.
🥬 Сипва се галетата. С пръсти се притрива и обесва.
🥬 Сместа е стегната, като кайма. Ако е нужно се добавя още галета.
🥬 Опитва се за сол.
🥬 Оформяме кюфтенцата.
🥬 Овалваме ги в смес от галета и царевично брашно.
🥬 Нареждаме ги върху кухненска хартия едно до друго и прибираме в хладилник поне за час.
🥬 Пържим на тих огън до златист цвят.
🥬Поднасяме със салата и сос по избор.
ПП МОГАТ ДА СЕ ИЗПЪРЖАТ И ВЕДНА.
СГАЛАГАТ СЕ В СИЛНО СГОРОЩЕНО ОЛИО, НО ПОСЛЕ СЕ НАМАЛЯВА.
ВИЖ ОЩЕ.....Кюфтенца от тиквички
Няма коментари:
Публикуване на коментар