03 април 2021

Постни празени кюфтенца

 

Постни празени кюфтенца
март 21 

✔  Ключовите продукти тук са - галета праз и индийско орехче!
✔  Галетата споява съставките.
✔  Комбинацията от праз и индийско орехче е класика в готварството.

ПРОДУКТИ за около 15 кюфтенца:

🍋  2 сурови картофа /около 200 гр/

🍋 2 стръка праз / около 200 гр/

🍋  1/2 ч ч галета 

🍋  1/2 ч.л сода

🍋  1 равна ч.л. сол

🍋  1 ч.л. чубрица

🍋  1/2 ч.л. индийско орехче

🍋  черен пипер

🍋 пресен магданоз

🍋  1-2 с.л. царевично нишесте, смесено с 1-2 л галета за овалване 

ПРИГОТВЯНЕ:


🥬 Картофите се настъргват на  ЕДРОТО ренде.
🥬 Празът се реже на фини шайби. Претрива се със сол.
🥬 Слага  се при картофите.
🥬 Добавят се подправките, солта, содата. Разбърква снужно се добавя още галетае.
🥬  Сипва се галетата. С пръсти се притрива и обесва.
🥬 Сместа е стегната, като кайма. Ако е нужно се добавя още галета.
🥬  Опитва се за сол.
🥬 Оформяме кюфтенцата.
🥬 Овалваме ги в смес от галета и царевично брашно.
🥬 Нареждаме ги върху кухненска хартия едно до друго и прибираме в хладилник поне за час.
🥬 Пържим на тих огън до златист цвят.
🥬Поднасяме със салата и  сос по избор.

ПП МОГАТ ДА СЕ ИЗПЪРЖАТ И ВЕДНА.
СГАЛАГАТ СЕ В СИЛНО СГОРОЩЕНО ОЛИО, НО ПОСЛЕ СЕ НАМАЛЯВА.

ВИЖ ОЩЕ.....Кюфтенца от тиквички

                        Картофени кюфтенца

                        Копривени кюфтенца


Няма коментари:

Публикуване на коментар

Всички публикации