17 април 2021

Канелони с рагу от гъби


 





 За гъбения пълнеж:

Рагу от гъби
 🍄 12-15 канелони
 🍄 2 стръка пресен лук
 🍄 2 стръка пресен чесън
 🍄 100 гр тиквичка
 🍄 1 глава лук
 🍄 300 гр гъби / микс /
 🍄 2 с.л. ориз
 🍄 100 мл. бяло вино
 🍄 черен пипер
 🍄 1 пресен домат, магданоз
 🍄 зехтин/олио
 🍄Пъним канолите.

 🍅За доматеният сос:

 🍅 1 буркан домати /800 мл/
 🍅 1 глава лук
🍅5-6 скилидки чесън, 1 ч.л червен пипер, 1 ч.л. сух чесън, 1 ч.л. лют челвен пипер, пресен босилек
1 ч.л. лют пиперков сос

Приготвяне: 

Доматен сос 1 
 🍄 Гъбите се почистват и нарязват на малки кубчета.
 🍄 Лукът, чесънът и тиквичката се нарязват на дребно.
 🍄 Задушаваме ги на тих огън до омекване.
 🍄 Добавяме гъбите.

 🍄 Заливаме с бялото вино.

 🍄 Добавяме мащерката и черният пипер, солта. 

 🍄 Задушаваме под капак около 10 минути.

  🍄 Добавяме оризът. 

🍄Готвим под капак на тих огън до омекване на ориза.

🍄 Поръсваме с магданоз.


 🍅 Доматен сос 🍅 
 🍅 Задушаваме в зехтин лука и чесъна.
 🍅 Добавяме, червеният пипер, лютият пипер, лютия пиперков сос.
 🍅 Разбъркваме.
 🍅 Добавяме доматите. 
 🍅 Варим няколко минути. 
 🍅 Накрая добавяме листата босилек. 
 🍅 В дълбока тава изсипваме половината доматен сос.
 🍅 Нареждаме напълнените канелони.
 🍅 Покриваме с останалия доматен сос.
 🍅 Завиваме тавата с фолио, за да се задушава.

Канелони с гъби и доматен сос

🍄 Печем на 180 гр около час.
🍄 Махаме фориото и подреждаме нарязан пресен домат.
 🍄Печем още 10 минути.
 🍄 Поръсваме с магданоз.
   🍄Пориваме с 2 - 3 л ароматен зехтин.
                   
ПОСТНО И ВКУСНО!




Няма коментари:

Публикуване на коментар

Всички публикации