За гъбения пълнеж:
Рагу от гъби |
🍄 2 стръка пресен лук
🍄 2 стръка пресен чесън
🍄 100 гр тиквичка
🍄 1 глава лук
🍄 300 гр гъби / микс /
🍄 2 с.л. ориз
🍄 100 мл. бяло вино
🍄 черен пипер
🍄 1 пресен домат, магданоз
🍄 зехтин/олио
🍄Пъним канолите.
🍅За доматеният сос:
🍅 1 буркан домати /800 мл/
🍅 1 глава лук
🍅5-6 скилидки чесън, 1 ч.л червен пипер, 1 ч.л. сух чесън, 1 ч.л. лют челвен пипер, пресен босилек
1 ч.л. лют пиперков сос
Приготвяне:
Доматен сос 1 |
🍄 Лукът, чесънът и тиквичката се нарязват на дребно.
🍄 Задушаваме ги на тих огън до омекване.
🍄 Добавяме гъбите.
🍄 Заливаме с бялото вино.
🍄 Добавяме мащерката и черният пипер, солта.
🍄 Задушаваме под капак около 10 минути.
🍄 Добавяме оризът.
🍄Готвим под капак на тих огън до омекване на ориза.
🍄 Поръсваме с магданоз.
🍅 Доматен сос 🍅
🍅 Задушаваме в зехтин лука и чесъна.
🍅 Добавяме, червеният пипер, лютият пипер, лютия пиперков сос.
🍅 Разбъркваме.
🍅 Добавяме доматите.
🍅 Варим няколко минути.
🍅 Накрая добавяме листата босилек.
🍅 В дълбока тава изсипваме половината доматен сос.
🍅 Нареждаме напълнените канелони.
🍅 Покриваме с останалия доматен сос.
🍅 Покриваме с останалия доматен сос.
🍅 Завиваме тавата с фолио, за да се задушава.
🍄 Махаме фориото и подреждаме нарязан пресен домат.
🍄Печем още 10 минути.
🍄Печем още 10 минути.
🍄 Поръсваме с магданоз.
🍄Пориваме с 2 - 3 л ароматен зехтин.
ПОСТНО И ВКУСНО!
Няма коментари:
Публикуване на коментар