20 април 2021

Вегетарианска руска салата

ПРОДУКТИ:

3 - 4 картофа /500 гр/
1 морков /100 гр/
7 - 8 кисели краставички
1 кутийка грах /средна
1 зелена ябълка
1 /270- 300 мл/ бурканче майонеза /веган

или домашна веган майонеза.

2 - 3 л ябълков оцет
1 скилидка чесън
сол на вкус

Приготвяне:

Всички продукти се режат на малки кубчета!
Морковите и картофите се варят заедно.
Картофите се сваряват цели,  с кората.
Когато са готови, обелват се още горещи и се режат на малки кубчета.
Веднага се добавя оцетът и сол, обърква се.
Залива се с майонезата.
Важно е още топлите картофи да се залеят веднага с майонезата. 
Чак сега се добавят всички останали продукти. Обърква се и се опитва за сол и оцет.
Извън поста се прави с обикновена майонеза.
Може да се добави горчица и черен пипер.

ПОСТНО И ВКУСНО!
💓💙💚💛💜💓💜💛💚💙

    ДА ВИ Е СЛАДКО!

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Всички публикации