ПИКАНТЕН ПАТЛАДЖАН С ЛЮТ СОС |
🍆Два средни патладжан
🌿 пресен босилек /може и сух/
🌿 3-4 лъжици брашно
🌿 олио за пържене
🌶лют пипер
ЗА СОСА
🍅 5-6 л домашна лютеница
🧄2 - 3 скилидки чесън
🌶 5 - 6 л лют сос или лют пипер
ПРИГОТВЯНЕ
🍆 Патладжанът се обелва и реже с дебелина един пръст.
🍆 Осолява се и се оставя за малко /20-30 минути/ да пусне горчивия сок.
🍆 Измива се в купа със студена вода.
🍆 Всяко парче се овалва в брашно.
🍆 Подреждат се в плосък съд и се оставят за десетина минути брашното да се овлажни.
🍆 Пържат се в сгорещеното олио.
🍆 Изваждат се върху кухненска хартия.
🍆 Веднага, още горещи се поръсват с лют пипер и пресен босилек.
Сервира се с лютия сос и салата според сезона!
Пикантен патладжан с босилек |
Няма коментари:
Публикуване на коментар