12 април 2021

Пикантен патладжан с лют сос и пресен босилек

ПИКАНТЕН ПАТЛАДЖАН С ЛЮТ СОС
 





















ПРОДУКТИ ЗА 2 ПОРЦИИ

🍆Два средни патладжан

🌿 пресен босилек /може и сух/

🌿 3-4 лъжици брашно

🌿 олио за пържене

🌶лют пипер

ЗА СОСА

🍅 5-6 л домашна лютеница

🧄2 - 3 скилидки чесън

🌶 5 - 6 л лют сос или лют пипер

ПРИГОТВЯНЕ

🍆 Патладжанът се обелва и реже с дебелина един пръст.
🍆 Осолява се и се оставя за малко /20-30 минути/ да пусне горчивия сок.
🍆 Измива се в купа със студена вода.
🍆 Всяко парче се овалва в брашно.
🍆 Подреждат се в плосък съд и се оставят за десетина минути брашното да се овлажни.
🍆 Пържат се в сгорещеното олио.
🍆 Изваждат се върху кухненска хартия.
🍆 Веднага, още горещи се поръсват с лют пипер и пресен босилек.

Сервира се с лютия сос и салата според сезона!

ПОСТНО И ВКУСНО!

Пикантен патладжан с босилек



Няма коментари:

Публикуване на коментар

Всички публикации