20 април 2021

Постни "целувки" с кокос и орехи/целувки с аквафаба

Продукти за около 40 малки целувки :

🍥50 мл вода от сварен нахут /аквафаба - използвам от  консерва

Целувки с аквафаба
 🍥50 гр захар

 🍥 50 гр много фино, ситно смлени орехи/           настъргани

 🍥50 гр. кокосови стърготини

 🍥щипка лимонтузу

 🍥ванилия

 🍥стабилизатор за сметана/да се опита и без     него  :)

Приготвяне:
🍥 Водата от нахут трябва да е студена, охладена в хладилник. 
🍥 Започваме да я разбиваме на най-високата скорост на миксера.
🍥 Когато се образува хубава, плътна пяна, добавяме постепенно захарта.
🍥 Добавяме ванилията, лимонтузуто, кокосовите стърготини, орехите, стабилизатора.
🍥 Разбъркваме с шпатула или на мнооого ниска скорост с миксера. Става много гъсто.

🍥 Изсипваме в пош и оформяме малки "целувки"/бисквитки, в    плоска тава върху хартия за печене.

🍥 Печем/сушим на 100 градуса 1 час.
🍥 "Целувките" стават твърди и хрупкави, когато изстинат.

🍥 Интересно и изнедадващо лесно!
🍥  Постно и вкусно!

Целувки с вода от нахут

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Всички публикации