16 февруари 2019

Крем с мед, извара, заквасена сметана и бял шоколад

Крем с мед,  извара, заквасена сметана и бял шоколад

Продукти: 
Всички продукти да са топли- на стайна температура!

🍿 120 гр. заквасена сметана /може да се прецеди през марля за известно  време/,
🍿 120 гр. сладкарска извара Pilos на Lidl - много е фина, кремообразна и вкусна /рикота /,
🍿 5 с.л. мед, 100 гр. бял шоколад разтопен.

 🍿 Изварата и сметаната се разбиват на пухкав крем с меда. 
🍿 Внимателно се добавя разтопеният бял шоколад. 
Белият шоколад е много чувствителен. 
Винаги може да се пресече.  Разтопява се на водна баня, /микровърнова или в машинка за разтопяване на шоколад/ като температурата не бива да надвишава 36 градуса. 
🍿 Разбива се с миксер. 
🍿Охлажда се за 10-15 мин да стегне малко, да не е много течен.
🍿 Може да се сервира самостоятелно в купички със сезонни плодове и маслини бисквитки

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Всички публикации