Крем "Маскарпоне"
Продукти:
Всички продукти да са на стайна температура - без сладкарската сметана.
✨150 гр. Маскарпоне,
✨200 гр. крема сирене, виж - Домашно крема сирене,
✨ 300 гр. заквасена сметана,
✨ 250 мл. сладкарска сметана,
✨ 20 мл уиски,
✨ 170 гр. пудра захар.
✨200 гр. крема сирене, виж - Домашно крема сирене,
✨ 300 гр. заквасена сметана,
✨ 250 мл. сладкарска сметана,
✨ 20 мл уиски,
✨ 170 гр. пудра захар.
Маскарпонето се бърка внимателно със шпатула или дървена лъжица да се отпусне.
Сладкарската сметана се разбива на пяна с миксер. Нужно е да е много студена.
Купата в която ще разбиваме също може да се охлади.
Тези правила са за животинската сметана.
Растителната не е толкова взискателна и е по - твърда и устойчива след разбиването.
Всички продукти се смесван внимателно на ниска скорост на миксера.
Алкохолът може да се замени с друг аромат
Кремът е добър за торти с блат.
Няма коментари:
Публикуване на коментар