16 февруари 2019

Крем "Маскарпоне"

Крем "Маскарпоне"

Продукти: 
Всички продукти да са на стайна температура - без сладкарската сметана.

✨150 гр. Маскарпоне,
✨200 гр. крема сирене, виж - Домашно крема сирене,
✨ 300 гр. заквасена сметана,
✨ 250 мл. сладкарска сметана,
✨ 20 мл уиски,
✨ 170 гр. пудра захар.

Маскарпонето се бърка внимателно със шпатула или дървена лъжица да се отпусне.
Сладкарската сметана се разбива на пяна с миксер. Нужно е да е много студена. 
Купата в която ще разбиваме също може да се охлади. 
Тези правила са за животинската сметана. 
Растителната не е толкова взискателна и е по - твърда и устойчива след разбиването.
Всички продукти се смесван внимателно на ниска скорост на миксера. 
Алкохолът може да се замени с друг аромат
Кремът е добър за торти с блат.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Всички публикации