19 февруари 2019

Дулсе де лече

Домашно Дулсе де лече - 

Dulce de Lache

Продукти:

Подсладено кондензирано мляко в метални кутии, / Pilos на Lidl,  397 g/  вода, дълбока тенджера

Приготвяне:

1.  Хартиената обвивка на кутиите се маха, но тя пада и  при варенето.
2.  Варя 3 - 4 кутии едновременно за икономичност.
3. Кутиите се нареждат в дълбока тенджера една до друг.
4.  На дъното слагам стара кърпа, за да предпазя съда от нараняване и оцветяване. 
4. Тенджерата се пълни с вода, като кутиите се покриват  с вода 2-3 пръста над тях. 
5. Варят се 3 часа на МНОГО ТИХ ОГЪН - / 2 ИЛИ 3 ПРИ ШЕСТОБАЛНА СТЕПЕН НА КОТЛОНА/
6. Ако е нужно се долива вода.
7. Следи се варенето да е тихо и спокойно.
8. Имат висока трайност, така че след сваряването се съхраняват на сухо и хладно място.
При по-дълго съхранение в някои кутии вътре може да са се образували карамелени кристалчета.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Всички публикации