Домашно Дулсе де лече -
Dulce de Lache
Продукти:
Подсладено кондензирано мляко в метални кутии, / Pilos на Lidl, 397 g/ вода, дълбока тенджера
Приготвяне:
1. Хартиената обвивка на кутиите се маха, но тя пада и при варенето.
2. Варя 3 - 4 кутии едновременно за икономичност.
3. Кутиите се нареждат в дълбока тенджера една до друг.
4. На дъното слагам стара кърпа, за да предпазя съда от нараняване и оцветяване.
4. Тенджерата се пълни с вода, като кутиите се покриват с вода 2-3 пръста над тях.
5. Варят се 3 часа на МНОГО ТИХ ОГЪН - / 2 ИЛИ 3 ПРИ ШЕСТОБАЛНА СТЕПЕН НА КОТЛОНА/
6. Ако е нужно се долива вода.
7. Следи се варенето да е тихо и спокойно.
8. Имат висока трайност, така че след сваряването се съхраняват на сухо и хладно място.
При по-дълго съхранение в някои кутии вътре може да са се образували карамелени кристалчета.
Няма коментари:
Публикуване на коментар