17 февруари 2019

Крем-супа от картофи

Крем-супа от картофи

Продукти за  4 порции

250 грама картофи, 50 грама целина, 1 малка глава лук, 1/2 ч. л.1 с.л. зехтин/олио/ , 1/2 ч.л. сол, 100 мл.  готварска смената / 20 % масленост /  смляно индийско орехче, лют червен пипер, 100 грама заквасена сметана,
За кротоните:  
4 филии стар хляб, краве масло
Приготвяне: 

1 литър  вода се слага да зари със солта и  зехтина. Добавят се обелените и нарязани картофи, целината и лукът. Когато зеленчуците се сварят се пасират. Супата се овкусява с готварската сметана, настъргано индийско орехче, пресен магданоз. Опитва се за сол. Сухият хляб се нарязва на кубчета и се изпържва/ изпича / с кравето масло до златист цвят.
Супата се сервира гореща с 1-2 лъжици заквасена сметана/ кисело мляко/, поръсена с лютия червен пипер и шепа кротони.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Всички публикации