Крем-супа от картофи
Продукти за 4 порции250 грама картофи, 50 грама целина, 1 малка глава лук, 1/2 ч. л.1 с.л. зехтин/олио/ , 1/2 ч.л. сол, 100 мл. готварска смената / 20 % масленост / смляно индийско орехче, лют червен пипер, 100 грама заквасена сметана,
За кротоните:
4 филии стар хляб, краве масло
Приготвяне:
Приготвяне:
1 литър вода се слага да зари със солта и зехтина. Добавят се обелените и нарязани картофи, целината и лукът. Когато зеленчуците се сварят се пасират. Супата се овкусява с готварската сметана, настъргано индийско орехче, пресен магданоз. Опитва се за сол. Сухият хляб се нарязва на кубчета и се изпържва/ изпича / с кравето масло до златист цвят.
Супата се сервира гореща с 1-2 лъжици заквасена сметана/ кисело мляко/, поръсена с лютия червен пипер и шепа кротони.
Няма коментари:
Публикуване на коментар