18 февруари 2019

Портокалов мус с ягоди

Нежен портокалов мус с ягоди


Продукти:
250 гр.маскарпоне, 100гр крем сирене,200 гр. заквасена сметана, 100 гр захар /10 л./, ванилия, сокът и кората от 1-2 /био/ , портокала-около 100мл., 3 л. сладко от портокалови корички, 5-10 бисквитки/за торта, маслени или каквито има /, 1л. мед, 250гр.ягоди.

Приготвяне: 
Маскарпонето се разбърква първо на ръка с крем сиренето и заквасената сметана, докато се отпусне. Разбиваме с миксер на пухкав крем, като добавяме постепенно захарта, сокът от портокал, ванилията, настърганата портокалова кора и сладкото от портокалови корички нарязани на ситно. Бисквитките натрошаваме на едри парчета и заливаме със сока от половин портокал, овкусен с 1 с.л.мед/леко се затоплят, за да се разтвори медът/.Добавят се към крема и се разбърква. Половината от ягодите се режат на дребни парченца и се добавят към крема. Разсипва се в чаши, украсява се с останалите ягоди и настърган черен шоколад.
Шеф сладкар: Стелли
Bottom of Form


Няма коментари:

Публикуване на коментар

Всички публикации