Пандишпаново руло без брашно
Всички продукти да са на стайна температура!!!Продукти за блата:
3 големи яйца, 4 с.л. захар, 3 с. л фино смлени орехи, 1 с.л. брашно, / може да се пропусне/ ванилия
Орехите се смесват с брашното. Белтъците се разделят от жълтъците. Разбиват се по отделно белтъците на сняг с 2 л. захар, жълтъците на пухкав крем с 2 л. захар. Смесват се внимателно с шпатула. Белтъците се добавят на три пъти . При всяко смесване се добавя и лъжица с орехи и брашно. Разстила се върху хартия за печене в тава с приблизителен размер 25/35 см.
Печем около 25 - 30 мин на 180 градуса до златисто.
Проверяваме с клечка готовността.
Изваждаме и още топло обръщаме върху кърпа, махаме внимателно хартията за печене и навиваме рулото с кърпата. Работим бързо и внимателно. Блатът е много пухкав, крехък и фин. Оставяме го да изстине.
Крем за рулото:
Всички продукти да са топли- на стайна температура!
120 гр. заквасена сметана, 120 гр. сладкарска извара Pilos на Lidl - много е фина, кремообразна и вкусна /рикота /, 5 с.л. мед, 100 гр. бял шоколад разтопен. Изварата и сметаната се разбиват на пухкав крем с меда. Внимателно се добавя разтопеният бял шоколад.
Белият шоколад е много чувствителен. Винаги може да се пресече. Разтопява се на водна баня, /микровърнова или в машинка за разтопяване на шоколад/ като температурата не бива да надвишава 36 градуса. Разбива се с миксер. Охлажда се за 10-15 мин да стегне малко, да не е много течен.
250 гр пресни ягоди.
3-4 с.л. сладко от ягоди.
Приготване:
Блатът се разтваря и се намазва се със сладко от ягоди. навива се от късата страна. Слагат се 5-6 л от охладения крем. Сега крема е все още леко течен. Нареждат се нарязани ягоди и се навива един път. Отново крем, ягоди, завиване. Така, докато се завие цялото руло. Отгоре се излива с остналия крем. Украсява се с ягоди. Ягодите може да се намажат със сладко, за блясък. Като постои в хладилник крема напълно стяга.
Кремът е по желание, според сезона и предпочитанията.
Може да се напълни с бита сметана и плодове, домашен крем, шощколадов ганаш и мн. др.
Става много сочен, ароматен, вкусен и лек десерт.
Става много сочен, ароматен, вкусен и лек десерт.
Няма коментари:
Публикуване на коментар