16 февруари 2019

Крем Карамел "Мама"

Крем Карамел "Мама" 

за 6 купички /150мл.
2 яйца, 5 с. л. захар
500 мл прясно мляко
ванилия
За карамела : 6 с.л. захар, 1 с. л.  вода
Приготвяне:
Яйцата се разбиват със захарта до разтопяване на захарта. Добавя се топлото /35-40 гр./ прясно мляко, ванилията.
Захарта се карамелизира с лъжица вода до светъл карамел. Разсипва се в купичките. Пълнят се с яйчената смес. Нареждат се в дълбока тава. Тя се пълни с гореща вода до половина на купичките. Кремът се пече  на водната баня на 160 градуса  около 40 - 50 минути. Водата не бива да завира. На всеки 20 минути се добавя лед или студена вода, за да не завира.
Охлажда се. Истинският крем карамел  е нежен,  гладък, без шупли. Сервира се  обърнат в чиния.
За 7 йенски купички -   3 яйца, 7 с.л. захар, 600 мл.  прясно мляко, ванилия, 7 с. л. захар за карамела

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Всички публикации