Маслени малинови сърца/ Raspberry hearts - 2, РД Руди 2016
Отличават се от Маслени бисквитки с малиново сладко / Линцерови сладки по тестото.
Тук тестото е маслено, без добавки
В Маслени бисквитки с малиново сладко, тестото е линдцер.
1 бурканче сладко от малини /прецедено през едра цедка, за да остане на желе, без семките.
1 бял шоколад за украса или глазура.
Виж също...Линдцерови сладки с марципан и орехи
Виж също...Линцерови сладки с малиново сладко
Продукти:
250 грама масло, 140 гр. кафява захар, щипка сол, 300 гр брашно, ванилия.1 бурканче сладко от малини /прецедено през едра цедка, за да остане на желе, без семките.
1 бял шоколад за украса или глазура.
Приготвяне:
Разбиваме маслото със захарта. Добавяме пресятото със солта брашно. Омесваме. Разделя се на четири еднакви топки. Покриват се с фолио, Тестото задължително се охлажда поне за час. Вадят се една по една от хладилника, за да се оформят бисквитките. От всяка се правят еднакви малки топченца. / 1 /Слепват се странично по две./ 2 / С пръсти се изължават леко и се оформя сърце. В средата се прави вдлъбнатина. /3/ Нареждат се в тавата за печене покрита с хартия за печене. Сладкото се изсипва в пош или полиетиленова торбичка и се пълни вдлъбнатината на сърцата. Охлаждат се преди печене. Печем на 180 градуса за около 14 минути. Преди поднасяне се украсяват с разтопен бял шоколад или глазура.Виж също...Линдцерови сладки с марципан и орехи
Виж също...Линцерови сладки с малиново сладко
Няма коментари:
Публикуване на коментар