18 февруари 2019

Маслени бисквитки с малиново сладко / Линцерови сладки

Маслени бисквитки с малиново сладко
/ Линцерови сладки

Маслени малинови сърца/ Raspberry hearts - три варианта


За линцер маслено тесто за около 60 бисквитки:

🍓100 гр. смлени бадеми
🍓150 гр. кафява захар
🍓 400 гр. пресято брашно
🍓 2 с. л нишесте
🍓 1/2 ч. л. бакпулвер
🍓 1/3  чаена лъжичка сол
🍓 200 гр. масло
🍓 1 яйце
🍓 5 с. л.  крема сирене
🍓 ванилия
🍓 1/2 ч.л. бадемова есенция
 
ПП може и без яйцето, овлажнява се с 5-6 с.л заквасена сметана/
 🍓 За пълнеж - малиново желе 

Приготвяне:

Разбиваме мекото масло със захарта на пяна
🍓 Добавяме яйцето и постепенно крема сиренето.
🍓 Овкусяваме с ванилия и бадемова есенция. 
🍓 Пресяваме брашното, нишестето, солта и бакпулвера. 
🍓 Добавяме ги, заедно с  бадемите и месим на ръка.
🍓 Ако е много ронливо добавяме заквасена сметана или мляко. 
🍓 Разделя се на 2 равни части за 2 вида бисквитки. 
🍓 Охлаждаме за час в хладилник увито в прозрачно фолио.

1 ви вариант - оформяне на малинови сърца

От тестото се оформят малки топчета /по-малки от орех., Слепват се две по две - топченцата едно до друго
   
После леко се издължават, като се оформя сърце с малка вдлъбнатина в средата. От половината тесто ще се получат около 30 сърца. Нареждат се в тавичката бърху хартия за печене.Вдлъбнатината се пълни с малиново желе. Бисквитките се охлаждат преди печене за поне 15 минути. Пекат се около 14 мин. на 180 градуса. Гарнират се с бял шоколад или глазура. Да се украси със шоколада в деня на поднасянето.

2 ри вариант - оформяне на малинови рулца

Тестото се точи на правоъгълник,  маже се с малиновото желе, поръсва се със счукани орехи или бадеми. Навива се на стегнато руло. Реже се на 1 см рулце. Нареждат се върху хартия за печене. Печем около 14 мин на 180 градуса. Още топли овалваме в пудра захар.


3 ти вариант - изрязват се бисквитки на правоъгълници с къдрав нож или формички за сладки. Слепват се две по две с крема сирене и малиново желе.


Няма коментари:

Публикуване на коментар

Всички публикации