25 март 2019

Есенна торта с тиква и ябълки


Есенна торта с тиква и ябълки 

Ринг с диаметър 24 см.:
2 пакет бисквити с масло, прясно мляко за напояване - 5-6 лъжици, 2 големи парчета белена, настъргана тиква, 5 средно големи ябълки, 50 г масло, 1/2 ч.ч. кафява захар Демерара /Сложих 1 ч.ч./, кората от един портокал / 2 л. сладко от портокалови корички/, 1/2 ч.л. канела, 1/4 ч.л. джинджифил на прах, 1/2 ч.л. индийско орехче, 1 ч.л. Ром /или 1/2 ромова есенция/, шепа накълцани орехи, шепа червени боровинки /ромови стафиди/.
Продукти за крема: 
400 г заквасена сметана, 175 г крема сирене ,  2 с.л. пудра захар, 2 ванилии, 1/4 ч.л. кора от портокал, 

Продукти за поръсване и украса: 5-6 бр. бисквити, 1/2 ч.л. натурално какао, 1/2 ч.л. канела 
Приготвяне: 
Ябълките и тиквата се настъргват на едро ренде. Задушават се за кратко в маслото. Овкусяват се със захарта и подправките, добавят се орехите сушените плодове. Изстива. Разделя се на 2 равни части.
Бисквитите  / 5-6 се отделят за украсата/ се натрошават на едро и се поръсват с прясното мляко. Разделят се на 2 равни части.
Крем: Смесват се с дървена лъжица сметаната и крема-сиренето. Овкусява се с ароматите и захарта. Разделя се на 3 равни части.
Бисквитите за поръсване се смилат в блендера с канелата и какаото.
В ринга редим, като редуваме
1. 1/3 от белия крем, бисквити, тиквена смес
2. 1/3 от белия крем, бисквити, тиквена смес
3. Завършваме с бял крем.
4. Поръсваме с какаово-бисквитената поръска.
Охлажда се и престоява поне няколко часа.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Всички публикации