Супа от червена леща
Продукти:
1 ч.ч. /250 мл/ червена леща
1 морков,
1 глава лук,
3 - 4 скилидки чесън
парче целина - корен
3 - 4 лъжици домати
1 малък картоф /по желание/
1литър гореща вода/зеленчуков бульон
1/2 ч. ч. олио
Подправки - 1 листо дафинов лист, 1/2 ч.л. лют червен пипер, 1/2 ч.л. кимион, 1/2 ч.л. куркума, 1/2 ч.л. черен пипер, 1 ч.л. сол, магданоз.
Приготвяне:
Зеленчуците се нарязват на много ситно.
Задушаваме ги в мазнината.
Добавяме измитата леща.
Заливаме с горещата вода /бульон.
Овкусяваме с подправките.
Варим на тих огън до омекване на лещата. /Увира бързо/.
Добавяме доматите и магданоза.
Опитваме за сол.\
ПП - МОЖЕ ДА СЕ ПАСИРА /изважда се дафиновият лист/
Сервира се с кисели краставички, кисело зеле или туршия.
Няма коментари:
Публикуване на коментар