07 март 2022

Супа от червена леща

 Супа от червена леща

Продукти:

1 ч.ч. /250 мл/ червена леща
1 морков,
1 глава лук, 
3 - 4 скилидки чесън
парче целина - корен
3 - 4 лъжици домати
1 малък картоф /по желание/ 
1литър гореща вода/зеленчуков бульон
1/2 ч. ч. олио

Подправки -  1 листо дафинов лист, 1/2 ч.л. лют червен пипер, 1/2 ч.л. кимион, 1/2 ч.л. куркума, 1/2 ч.л. черен пипер, 1 ч.л. сол,  магданоз.

Приготвяне:
Зеленчуците се нарязват на много ситно.
Задушаваме ги в мазнината.
Добавяме измитата леща.
Заливаме с горещата вода /бульон.
Овкусяваме с подправките.
Варим на тих огън до омекване на лещата. /Увира бързо/.
Добавяме доматите и магданоза.
Опитваме за сол.\

ПП - МОЖЕ ДА СЕ ПАСИРА /изважда се дафиновият лист/

Сервира се с кисели краставички, кисело зеле или туршия.




Няма коментари:

Публикуване на коментар

Всички публикации