Празнично капрезе, 31.12.22
По идея на ЙолиПродукти:🍅 500 гр чери домати
🍅 2-3 домата
🍅 250 гр бейби моцарела
🍅 5-6 лъжици зехтин
🍅 5-5 лъжици балсамов оцет
🍅 5- 6 лъжици зелено песто
🍅 2-3 л маслинова паста
🍅 клонче розмарин
🍅 5-5 лъжици балсамов оцет
🍅 5- 6 лъжици зелено песто
🍅 2-3 л маслинова паста
🍅 клонче розмарин
🍅 5-6 скилидки чесън
🍅 1 ч.л захар
🍅 сол и черен пипер на вкус
ПРИГОТВЯНЕ :
Загряваме зехтина и дабавяме чери доматите.
Ако са от по-големите ги срязваме на две.
Поръсваме ги със захарта, заливаме с оцета и разбъркваме.
Нарязваме чесъна на тънки филийки, а розмарина на ситно.
Прибавяме ги към доматите.
Овкусяваме със сол и пипер.
Готвим само 3-4 минути. Достатъчно е.
ПРИГОТВЯНЕ :
Загряваме зехтина и дабавяме чери доматите.
Ако са от по-големите ги срязваме на две.
Поръсваме ги със захарта, заливаме с оцета и разбъркваме.
Нарязваме чесъна на тънки филийки, а розмарина на ситно.
Прибавяме ги към доматите.
Овкусяваме със сол и пипер.
Готвим само 3-4 минути. Достатъчно е.
За да оформим слатата първо подреждаме големия
домат, нарязан на филийки в подходяща чиния така, че да се оформи венец. Върху него разпределяме равномерно чери доматите и топчиците моцарела. С пестото и маслниновата паста имитираме ленти.
домат, нарязан на филийки в подходяща чиния така, че да се оформи венец. Върху него разпределяме равномерно чери доматите и топчиците моцарела. С пестото и маслниновата паста имитираме ленти.
Съчетанието от балсамико, захар, чесън, розмарин и домати е невероятно вкусно.
Прекрасна салата.
ПП Оформих на венец, но после запълних пространството в срадата, заради прекрасния сос, който не исках да махна. :)
Няма коментари:
Публикуване на коментар