17 март 2022

Постна мусака с тиквички

 Постна мусака с тиквички

Продукти:

1 тиквичка, 1 морков, 2 - 3  картофа, парче целина, 1 глава лук, 5 - 6 скилидки чесън,  домати,1/2 ч.ч. олио, копър,  3-4 лъжици ориз,  сол, червен пипер

Заливка - 1 ч.ч ядково мляко/вода, типово брашно, сол, черен пипер, лют пипер, щипка сода. Става на гъста каша - гъсто палачинково тесто

Приготвяне:
Нарязваме зеленчуците на дребни кубчета.
Задушаваме на етапи лука, чесъна, морковите, целината, картофите,  тиквичката.
Посоляваме.
Добавяме и ориза. Разбъркваме.
Добавяме подправките - копър, магданоз, черен пипер, червен пипер. Опитваме за сол.
Заливаме с гореща вода - да се покрият зеленчуците поне 2 пръста отгоре.
Слагаме да се пече.
Когато мусаката се сгъсти добавяме доматите и заливаме с заливката.
Печем още 30 минути - до зачервяване на заливката.

ПОСТНО И ВКУСНО!





Няма коментари:

Публикуване на коментар

Всички публикации