Постна салата с кус - кус
Продукти:
🥙 1/2 буркан - омния- кисели краставички
🥙 1/2 ч.ч. паста "кус-кус"/обикновена, не арабска/
🥙 1 бурканче веган майонеза /използвам Hellmans s vegan sause/
🥙 1 скилидка чесън
🥙 копър, магданоз, сол - на вкус
🥙 1/2 ч.ч. паста "кус-кус"/обикновена, не арабска/
🥙 1 бурканче веган майонеза /използвам Hellmans s vegan sause/
🥙 1 скилидка чесън
🥙 копър, магданоз, сол - на вкус
Приготвяне:
🌿 Пастата се сварява с щипка сол.
🌿 Пастата се сварява с щипка сол.
🌿 Изстива.Ако е нужно се отцежда от водата, но обикновено я поема.
🌿 Краставичките се режат на ситно.
🌿 Добавя се майонезата и се смесват.
🌿 Салтата се овкусява със сол, ако е нужно, скилидка чесън, копър и магданоз.
Добре е да престои поне час преди сервиране.
ВАЖНО! Може да се направи и ден преди сервирането.
Много е вкусна с брускети, препечени филийки.
Има голяма трайност и може да стои в хладилника няколко дни!
Няма коментари:
Публикуване на коментар