Постна яхния с нахут и зеле
Яхния с нахут и зеле |
✅1/2 ч.ч. олио,
✅1 глава лук,
✅5 - 6 скилидки чесън,
✅1 морков,
✅1 картоф,
✅парче целина,
✅200 гр карфиол,
✅100 гр грах,
✅100 гр прясно зеле,
✅1/2 тиквичка,
✅ 5-6 чери доматчета,
✅200 гр сварен нахут,
✅ сол, черен пипер, лют пипер, средиземноморска подправка от домати и билки/Kotanyi/,
✅ пресен магданоз.
Пригонвяне:
⸎ Загряваме олиото.
⸎ Задушаваме нарязаните на едро - лук, чесън, моркови, целина, картоф.
⸎ Добавяме розичките от карфиол, нарязаното на едро зеле.
⸎ Като поомекнат слагаме граха, тиквичката и нахута.
⸎ Разбъркваме.
⸎ Овкусямаме със сол, черен пипер, лют пипер, средиземноморската подправка.
⸎ Заливаме с гореща вода /зеленчуков бульон/. Зеленчуците да се покрият, но да не плуват във вода.
⸎ Изсипваме в гювечка и печем във фурната 30 минути на 180 градуса.
⸎ Добавяме разполвените чери домати, магданоза.
⸎ Изключваме фурната и оставяме яхнията вътре за още 15 минути.
Сервира се с препечени филийки и Постна салата от кус-кус и кисели краставички
ПП Готвя в чугунената тенджера - 1 съд от началото до края.
Няма коментари:
Публикуване на коментар