Ароматни печени ябълки с ванилов сос
По идея на Bon apetit
Продукти:
500 гр. ябълки
100 гр. кафява захар мусковадо
100 гр. краве масло
100 мл ром/коняк
ванилия
За ваниловия сос
1 пак пудинг ванилия
500 мл прясно мляко
5 с.л. захар
Приготвяне:
Ябълките се срязват на половинки и се почистват от семките.
Нареждат се в тава.
Поръсват се със захарта смесена с ванилията.
Заливат се равномерно с рома.
Във всяка ябълка се слага парче масло.
Пекат се на 180 градуса 30 - 40 минути.
Докато изстиват се прави ваниловият пудинг.
Заливат се с него ябълките.
Може да се поръси с орехови трохи.
Сервират се охладени, като се загребва от дъното и ароматния сос.
Няма коментари:
Публикуване на коментар