10 декември 2023

Веган майонеза

 ВЕГАН МАЙОНЕЗА

ВАЖНО - нужен е пасатор!

ПРОДУКТИ:


📌100 мл аквафаба /водата от консерва  боб или нахут
📌 300 мл олио
📌 сокът от 1 лимон

За овкусяване -
1/2 ч.л. сол /равна/, 1/2 ч.л. горчица, 3 -4 скилидки чесън, 1/2 ч.л. куркума.

ПРИГОТВЯНЕ:
📌 В купата на пасатора слагаме аквафабата, лимоновия сок, солта, скилидките чесън, 100 мл олио
📌 Пускаме пасатора на дъното на купата и разбиваме на високата скорост. Сместта побелява.
📌Постепенно добавяме останалото олио. Сместта се сгъстява.
📌 Ако не е гъсто значи олиото не е достатъчно.
📌 Овскусяваме с горчицата и куркумата. Разбиваме.

📌Подходящо за:

Вегетарианска руска салата

Салата с кус-кус





Няма коментари:

Публикуване на коментар

Всички публикации