ВЕГАН МАЙОНЕЗА
ВАЖНО - нужен е пасатор!
📌100 мл аквафаба /водата от консерва боб или нахут
📌 300 мл олио
📌 сокът от 1 лимон
За овкусяване - 1/2 ч.л. сол /равна/, 1/2 ч.л. горчица, 3 -4 скилидки чесън, 1/2 ч.л. куркума.
ПРИГОТВЯНЕ:
📌 В купата на пасатора слагаме аквафабата, лимоновия сок, солта, скилидките чесън, 100 мл олио
📌 Пускаме пасатора на дъното на купата и разбиваме на високата скорост. Сместта побелява.
📌Постепенно добавяме останалото олио. Сместта се сгъстява.
📌 Ако не е гъсто значи олиото не е достатъчно.
📌 Овскусяваме с горчицата и куркумата. Разбиваме.
📌Подходящо за:
Вегетарианска руска салата
Няма коментари:
Публикуване на коментар