Салата с "Кус-кус" - "мама" -
Стара домашна рецептаОценка: Отличен 6 - лесна, вкусна, обичана, сполучлива
Продукти:🥙 1 буркан - омния- кисели краставички,
🥙 1/2 ч.ч. паста "кус-кус"/обикновена, не арабска/
🥙 1 бурканче майонеза /може и млечна или тази с киселите краставички/
по време на пост се прави с веган майонеза!!
🥙 3-4 с.л. гъсто кисело мляко/ извън поста
🥙 1-2 с.л зехтин/олио
🥙 1 скилидка чесън
🥙 копър, магданоз, сол - на вкус
Пастата се сварява с щипка сол.
🥙 3-4 с.л. гъсто кисело мляко/ извън поста
🥙 1-2 с.л зехтин/олио
🥙 1 скилидка чесън
🥙 копър, магданоз, сол - на вкус
Пастата се сварява с щипка сол.
Изстива.Ако е нужно се отцежда от водата, но обикновено я поема.
Краставичките се режат на ситно.
Млякото и майонезата се смесват.
Всички продукти се смесват и салтата се овкусява със сол, ако е нужно.
Добре е да престои поне час преди сервиране.
ВАЖНО! Може да се направи и ден преди сервирането.
Много е вкусна с брускети, препечени филийки.
Няма коментари:
Публикуване на коментар