12 август 2018

Салата с "Кус-кус"

Салата с "Кус-кус" - "мама" - 

Стара домашна рецепта
Оценка: Отличен 6 - лесна, вкусна, обичана, сполучлива
Продукти:

🥙 1 буркан - омния- кисели краставички,
🥙 1/2 ч.ч. паста "кус-кус"/обикновена, не арабска/
🥙 1 бурканче майонеза /може и млечна или тази с киселите краставички/
по време на пост се прави с веган майонеза!!
🥙 3-4 с.л. гъсто кисело мляко/ извън поста
🥙 1-2 с.л зехтин/олио
🥙 1 скилидка чесън
🥙 копър, магданоз, сол - на вкус
Пастата се сварява с щипка сол.
 Изстива.Ако е нужно се отцежда от водата, но обикновено я поема. 
Краставичките се режат на ситно.
Млякото и майонезата се смесват. 
Всички продукти се смесват и салтата се овкусява със сол, ако е нужно. 
Добре е да престои поне час преди сервиране.

ВАЖНО! Може да се направи и ден преди сервирането.
 Много е вкусна с брускети, препечени филийки. 
Има голяма трайност и може да стои в хладилника няколко дни!

ВИЖ И Постна салата с кус-кус


Няма коментари:

Публикуване на коментар

Всички публикации