Нахутени палачинки - постни/веган :)
Продукти за около 12 бр.1 ч.ч. нахутено брашно /чаша от 200мл./
1ч.ч. пшеничено брашно
1/2 ч.л. сол
2 ч.л. зехтин
2 ч.ч. топла вода
1/2 ч.л. захар
1/2 ч.л. бакпулвер
4 - 5 капки ванилия, 1 с. л. смляно ленено семе
Приготвяне:
Брашната се пресяват с бакпулвера и солта. Добавя се захарта, лененото семе. Постепенно се добавя хладката вода. Разбърква се с тел. Добавя се зехтина. Тестото престоява поне 30 минути. Пържат се в тиган за палачинки с без мазнина, на много тънко. Веднага след пържене се завиват с кърпа, за да останат мекички.
ВАЖНО!
Тестото е рядко, по- рядко от боза.
Бъркам с тел, за да не стават грашки.
Задължително да престои поне 30 мин. преди пържене!
Може да стои и няколко часа, дори 1 нощ в хладилника.
НАЙ-ВКУСНИ СА СЪЩИЯ ДЕН. Да останат покрити с кърпа, защото иначе бързо губят еластичността си и изсъхват!
Няма коментари:
Публикуване на коментар