03 декември 2023

Бисквитена торта "Ванилия"


Бяла бисквитена торта

        Бисквитена торта с крем "Ванилия"

РД 2023

Продукти:

За крем "Ванилия"

🍰 500 мл прясно мляко
🍰 3 с.л. захар
🍰 2 яйца 
🍰 2 с.л. брашно / или нишесте
🍰 50 гр краве масло
🍰 50 гр бял шоколад
🍰 500 мл сладкарска сметана /
1 кутия сметана  Лидъл 36 %
🍰 2 пак. ванилова захар /Лидъл

За блат :   🍰 200 гр обикновени бисквити, 2 пак.  ванилова захар

Приготвяне:
 
Приготвяме домашен крем "Ванилия" :

🍰 Слагаме млякото със захарта да заври.
🍰  Разтваряме брашното /нишестето/ в 100 мл судена вода или мляко.
🍰 Към брашнената кашичка добавяме яйцата. Разбиваме.
🍰 Вземаме от вече горещото мляко и на тънка струя добавяме към яйчената смес за да темперираме яйцата.
🍰 Сипваме яйчената смес към останалото мляко и непрекъснато бъркаме, докато се образуват мехурчета и сместа се сгъсти. Спираме котлона. 
🍰 Добавяме кравето масло и белия шоколад. Бъркаме, докато се разтворят в сместа. 
🍰 Добавяме 2 пак. ванилова захар.

Охлаждаме крема.

🍰 В дълбока, студена купа разбиваме студената сметана с 1 с. л. захар и 2 пак ванилова захар на пухкав крем.
🍰 Отделяме 1/3 от сметаната за украса на тортата.
🍰 Постепенно добавяме останалата бита сметана към вече охладения крем и размесваме с бавни въртеливи движения.
🍰 Добавяме натрошените бисквити.
🍰 Объркваме.
🍰 Изсипваме в подходящ съд, заглаждаме.
🍰 Покриваме с останалата сметана и украсяваме с каквото желаем /бисквитки, орехи, шоколад
🍰 Оставяме в хладилник за няколко часа, преди да сервираме.

😀   ДА ВИ Е СЛАДКО! 💜💛💚💙💓






Няма коментари:

Публикуване на коментар

Всички публикации