Кюфтенца от нахут и спанак
Продукти за около 20 кюфтенца
👉 1 консерва нахут /200 гр /
👉 1 стрък праз
👉 250 гр пресен спанак
👉 1 яйце /може и без него с повече галета
👉 половин чаша галета /До достигане на гъстота
👉 100 гр пармезан или друг вид сирене/кашкавал /може да се пропуснат
👉 сол, черен пипер, чубрица, риган, магданоз - на вкус
Приготвяне:
👉 Нахутът се пасира.
👉 Спанакът се бланшира и нарязва. Добавя се към нахута.
👉 Магданозът и празът се нарязват и се дабавят към нахута.
👉 Добавят се яйцето, галетата и сиренето. Омесва се.
👉 Овкусява се с 2 - 3 щипки чубрица, риган, сол, черен пипер.
👉 Консистенцията е като на кайма.
👉 Оформят се кюфтенца.
👉 Овалват се в галета.
👉 Престояват в хладилник, за да стегнат. Може да престоят и една нощ.
👉 Пържим.
👉 Може да се опекат върху хартия за печене.
👉 Сервират се със салата по желание.
👉 Вкусни са и топли и студени 😃 !
💜💛💚Да ви е сладко! 💚💛💜
ВАЖНО - ПО ВРЕМЕ НА ПОСТИ - ЯЙЦА И ПАРМЕЗАН НЕ СЕ СЛАГАТ, УВЕЛИЧАВА СЕ МАЛКО ГАЛЕТАТА!
Няма коментари:
Публикуване на коментар