Тиквеник
ПРОДУКТИ:🍂 1 кг тиква
🍂 1 ч. ч. захар
🍂 1 ч.ч. олио
🍂 1 ч.ч. едросмлени орехи
🍂 1 пакет /400 гр. фини кори за баклава
🍂 1 ч. ч. захар
🍂 1 ч.ч. олио
🍂 1 ч.ч. едросмлени орехи
🍂 1 пакет /400 гр. фини кори за баклава
🍂 1 ч.л. канела
🍂 ванилия
СИРОП:
🍂 1 ч.ч. сок от 1 портокал/мандарини
ПРИГОТВЯНЕ:
🍂 лимонова есенция
🍂1/2 ч.ч. захар
🍂1/2 ч.ч. захар
🍂ванилия
Сокът и захарта завират. Добавяме лимоновата есенция и ванилията. Прецеждаме. Изстива.
ПРИГОТВЯНЕ:
🍂 Тиквата се настъргва на едрото ренде.
🍂 Задушава се в 1/2 ч.ч олио.
🍂 Добавят се 3-4 с.л. захар, канелата, ванилия. Изстива.
🍂 ИЗПОЛЗВАМЕ 2 КОРИ ЗА ЕДНА ПУРИЧКА:
🍂 Първата кора - поръсваме с 1 лъжица захар, 1 лъжица орехи, 1 лъжица олио.
🍂 Слагаме отгоре втората кора. Поръсваме с 1 лъжица захар . Разпределяме от тиквата. Навиваме на стегнато руло.
🍂 Задушава се в 1/2 ч.ч олио.
🍂 Добавят се 3-4 с.л. захар, канелата, ванилия. Изстива.
🍂 ИЗПОЛЗВАМЕ 2 КОРИ ЗА ЕДНА ПУРИЧКА:
🍂 Първата кора - поръсваме с 1 лъжица захар, 1 лъжица орехи, 1 лъжица олио.
🍂 Слагаме отгоре втората кора. Поръсваме с 1 лъжица захар . Разпределяме от тиквата. Навиваме на стегнато руло.
🍂 Така навиваме всички кори.
🍂 Намазваме с четка останалата мазнина.
🍂 Печем 40 мин. на 180 градуса.
🍂Изстива.
🍂 Намазваме с четка останалата мазнина.
🍂 Печем 40 мин. на 180 градуса.
🍂Изстива.
🍂Сиропираме студен тиквеник със студен сироп.
🍂 Добре е да престои поне 1 нощ преди сервиране.
П П Да не се пести от плънка в пуричките!
ПОСТНО И ВКУСНО!
Няма коментари:
Публикуване на коментар