Крем - супа с карфиол и тиквичка
Крем-супа от карфиол и тиквичка |
🌿 краве масло - 50 гр
🌿 олио - 20 мл
🌿 лук - 1 глава
🌿 морков - 1 малък
🌿 целина - 20 гр
🌿 чесън - 5 - 6 скилидки
🌿 тиквичка - 200 гр
🌿 карфиол - 500 гр
🌿 сметана за готвене - 200 мл
🌿 сол, прясна мащерка, черен пипер
- Загряваме кравето масло и олиото.
- Добавяме нарязаните лук, моркови, целина, чесън, посоляваме с 1/2 ч.л. сол.
- Задушаваме 5 минутки на тих огън.
- Заливаме със 1/2 ч.ч. зеленчуков бульон или вода.
- Добавяме нарязана на кубчета тиквичка.
- Задушаваме 5 минутки на тих огън.
- Добавяме накъсания на розички карфиол, 1/2 ч.л. сол, 1 ч.ч. гореща вода или бульон, черен пипер.
- Задушаваме 10 - 15 минутки на тих огън.
- Добавяме сметаната и мащерката. Опитваме за сол.
- Варим още десетина минутки .
- Намачкваме с преса за картофи или пасираме.
- Супата се сервира гореща с крутони запечени със зехтин.
- Перфектна е с чаша бяло вино 😀
Ако супата се пасира- стръковете мащерка се изваждат!
Няма коментари:
Публикуване на коментар