Печена тиква с мляко - /без яйца/
10-12 с. л. брашно, ванилия, щипка сол, 15 с. л. захар, 1/2 ч. ч. олио, 900 мл. прясно мляко, 1/2 ч. л. канела, 50 гр. краве масло.
Приготвяне: Тиквата се реже на кубчета и в дълбока купа се поръсва с 2-3 с. л. брашно. Разбърква се, за да се оваля всяко парченце с брашното. Тавата се маже с олио. Нарежда се оваляната в брашно тиква. Поръсва се с 3-4 с.л. захар, олиото, кубчета от кравето масло. Пече се до омекване на тиквата на 180 - 200 гр. Останалите захар, брашно, ванилия, канела се заливат с млякото - разбива се . С тази смес се залива тиквата. Пече се до зачелвяване още 30-40 мин.
................................................................................................................................................................
Няма коментари:
Публикуване на коментар