08 септември 2018

Употреба на агар-агар


Употреба на агар-агар
 
🍭 На 1 литър течност се слага 1 с.л. агар-агар, за да желира добре.

 🍭  Агара се разтваря на кашичка в хладка вода.

 🍭  ЗАДЪЛЖИТЕЛНО трябва да поври 2-3 минути, за да се активира.

 🍭  Агара желира при около 36 градуса, за това с него се работи бързо и внимателно. 

🍭  Студените продукти да се темперират за по-добър резултат.

🍭  За желиране на плодове - 1/3 лъжичка - на върха - агар се залива с малко вода, за да стане на кашичка, добавя се 150 мл вода, 1 ч.л. захар, маколко капки лимонов сок.
 🍭  Слага се да заври 3-4 минути ври. Оставяме да се охлади до към 45 градуса. 
С четка мажем или с лъжичка поливаме плодовете. 
Може да се излее и върху подредени върху тортата плодове.
 Когато стегне желира и става също като желати.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Всички публикации