Употреба на агар-агар
🍭 На 1 литър течност се слага 1 с.л. агар-агар, за да желира добре.
🍭 Агара се разтваря на кашичка в хладка вода.
🍭 ЗАДЪЛЖИТЕЛНО трябва да поври 2-3 минути, за да се активира.
🍭 Агара желира при около 36 градуса, за това с него се работи бързо и внимателно.
🍭 Студените продукти да се темперират за по-добър резултат.
🍭 За желиране на плодове - 1/3 лъжичка - на върха - агар се залива с малко вода, за да стане на кашичка, добавя се 150 мл вода, 1 ч.л. захар, маколко капки лимонов сок.
🍭 За желиране на плодове - 1/3 лъжичка - на върха - агар се залива с малко вода, за да стане на кашичка, добавя се 150 мл вода, 1 ч.л. захар, маколко капки лимонов сок.
🍭 Слага се да заври 3-4 минути ври. Оставяме да се охлади до към 45 градуса.
С четка мажем или с лъжичка поливаме плодовете.
Може да се излее и върху подредени върху тортата плодове.
Когато стегне желира и става също като желати.
Няма коментари:
Публикуване на коментар