- за 7 купички по 200 мл.
300 - 400 гр. тиква, 3 яйца /размер М /, 500 мл. прясно мляко, 6-8 с.л. захар, 1/2 ч. л. канела, щипка сол, ванилия.
Фурната се загрява на 160 градуса.Карамелен сос - 7 с.л. захар и 1-2 с.л. вода - загрява се до карамелен цвят. Разпределя се в купичките.
Тиквата се сварява на пара, поръсва се с 2-3 с.л. кафява захар и се пасира със 100 мл. прясно мляко.
Яйцата се разбиват със захарта. Постепенно се добавя млякото, ванилията, канелата, щипка сол, пасираната тиква. сместа се разсипва в купичките. Те се подреждат в дълбока тава , която се пълни с гореща вода на 1/2 от височината на купичките.
Печенето е много прецизно и внимателно. Пече се около час на 140-160 градуса. Водата не бива да завира. На всеки 10 -15 минути се долива чаша студена вода.
Няма коментари:
Публикуване на коментар