03 октомври 2018

Постни палачинки

Постни палачинки - април 2016


Продукти: 
300 мл топла вода, 
300 грама брашно, 
1/2 ч.л. сол, 1/2 ч.л. захар,
 1 ванилия, 
1/2 ч.л. бакпулвер, 
1 с.л. смляно ленено семе, 
2 с.л. олио

Приготвяне: 
Сухите съставки се пресяват /брашното, солта, бакпулвера, ванилията/, добавя се захарта, лененото семе. постепенно се добавя топлата вода. Бърка се енергично с телена бъркалка, за да не стане на бучици.
Добре е да постои поне 30 мин. преди пържене.
ВАЖНО! 
Сместа да е рядка! 
Пържи се в тиган за палачинки.
Изсипва се тигана на тънко.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Всички публикации