03 октомври 2018

Пържено пикантно тофу

Пържено пикантно тофу

Пържено пикантно тофу, март 21


ПРОДУКТИ:

ВАЖНО Е ОВКУСЯВАНЕТО. 
🧀 1 пакетче тофу 

ПОДПРАВКИ ПО ИЗБОР 
🌿Рас ел ханут
🌿 или по 1/2 ч.л. черен пипер, кориандър, 
куркума, къри, червен пипер, сол, 
2 с.л царевично или бяло брашно за панировката.

ПРИГОТВЯНЕ: 

        🧀 Сиренето се реже на квадратчета с дебелина 2 см или         на  правоъгълници с дебелина 1 пръст. Подправките се смесват. 
🧀Тофу  се поръсва равномерно с подправките и се оставя поне за 30 минути да попие ароматите и да се овкуси.
 В брашното се слага щипка сол.
 Парченцата тофу се овалват в брашното. 
Пържат се в 3-4 с.л. олио/сусамово,ако има/ до златист цвят. 
Сервира се, като добавка към вегетариански ястия, предястия, или самостоятелно със салата.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Всички публикации