ЦАРЕВИЧНИ ПИТКИ СЪС СУШЕНИ ДОМАТИ И РИГАН - 2018
🌽 1 и 1/2 чаена чаша /200 мл/ царевично брашно
🌽 1 яйце /може и без него/
🌽 1 и 1/2 чаена чаша /200 мл/ бяло брашно
🌽 4 пълни супени лъжици царевична грис/за качамак/
🌽 1 ч.ч прясно мляко
🌽 2 с.л. кисело мляко
🌽 1 ч.л. бакпулвер
🌽 1 непълна ч.л сода
🌽 1 с.л. мед
🌽 50 гр. краве масло
🌽 1 с.л. смляно ленено семе
🌽 1 равна ч.л. сол
🌽 100 гр сирене натрошено на едро
🌽 2 ч.л. сух риган
🌽 шепа сушени био :) домати .
Приготвяне:
🌽 Прясното мляко се затопля до около 40 градуса, заедно с маслото, солта и меда.
🌽 Яйцето се разбива.
🌽 Содата се слага в киселото мляко, за да кипне.
🌽 Всички мокри съставки се смесват.
🌽 Брашната с бакпулвера и сухия риган се разбъркват добре.
🌽 Сухите и мокрите съставки се смесват. Бърка се с дървена лъжица.
🌽 Получава се гъсто, много меко, леко лепкаво тесто.
🌽 Добавя се натрошеното сирене, нарязаните сушени домати . Леко се смесват с лъжицата в тестото.
🌽 Тестото е добре да престои поне 30 минути преди печене.
🌽 С ръка или с лъжицата се оформят около 8 - 10 топки, големи колкото малък портокал.
🌽 Нареждат се върху хартия за печене. Поръсват се със сусам.
🌽 Печене за 30 минути до златист цвят на 200 градуса.
🌽 Сервират се горещи с масло, крема сирене, песто от маслини или босилек.
Няма коментари:
Публикуване на коментар