30 септември 2020

Бисквитена торта с Дулсе де лече

Бисквитена торта с Дулсе де лече


Продукти:
1 пакет бисквити за торта,
100 мл прясно мляко,
1 кутия Дулсе де лече,
 500 гр маскарпоне,
ванилия,
2 банана
Ганаш от черен шоколад за заливка - 100 гр. шоколад, 100 гр. сметана, 1 с. л. олио
Украса по желание.

Приготвяне:
Маскарпоне се разбива много внимателно на най-ниската скорост на миксера  заедно с Дулсе де лече. Добавя се ванилия. Бисквитите се топят за секунда в млякото и се нареждат в тавата за тортата. Слага се 1/2 от крема. 1 банан нарязан на тънки шайби. Отново ред бисквити, крем и банан. Оставя се да стегни за около час в хладилника. Изважда се формата. Залива се с топлия ганаш. Украсява се по желание

Виж още..... „Малинова торта с Дулсе де лече“

Виж още „Торта с какаови бисквити и Дулсе де лече“

Виж още....Дяволска шоколадова торта с Дулсе де лече

Виж още ...Торта с Дулсе де лече




Няма коментари:

Публикуване на коментар

Всички публикации