Къри с ориз и зеленчуци
По идея от.....Thai Red Curry with Vegetables
Продукти за 4 порции
🍚Задължителни продукти!
🍚 Глава лук, 2 моркова, 5-6 скилидки чесън, 2-3 см пресен джинджифил, 2 с.л. соев сос, сокът от половин лимон, 1 кутийка кокосова мляко, 2 с.л. тайландско къри, 1 ч.л кафява захар
По желание - лют пипер, черен пипер
Приготване:
🍚 Оризът се измива. Слага се в 3 чаши студена вода и се вари с капак на много тих огън , овкусен със 1 с. л зехтин, 2-3 скилидки чесън, кубче зеленчуков бульон
🍚 Всички зеленчуци се нарязват на средно големи пръчици 5-6 см.
🍚 В дълбок тиган сипваме 5 - 6 с. л. зехтин.
🍚 Слагаме нарязания на дребно лук, счуканият чесън, Настърганият джинджифил.
🍚 Постепенно добавяме - първо по твърдите продукти - морковите, целината граха, карфиола, тиквичката, праза, чушките.
🍚 Задушаваме до омекването на чушките.
🍚 Добавяме 2 с.л. пикантната къри - паста, 1 с.л кафява захар. Разбъркваме.
🍚 Изсипваме кокосовото мляко. Разбъркваме.
🍚 Оставяме вкусовете да се смесят на много тих огън за около 15 минутки.
🍚 Овкусяваме с 2 с. л. соев сос и сокът от 1 лимон. Разбъркваме. Спираме котлона.
🍚 Поръсваме с черен пипер, лют пипер , пресен магданоз.
🍚 Свареният ориз се слага в средата на голяма чиния. Около него, като венец, се подреждат зеленчуците. Залива се обилно със соса.
🍚 За добавка приготвих пикантни соеви хапки.
Постно и вкусно.
Няма коментари:
Публикуване на коментар