19 декември 2021

Джинджифилови сладки с кленов сироп

 Джинджифилови курабийки с кленов сироп

Вдъхновено от Бон Апети

Продукти:

🍭300 гр брашно

🍭100 гр кафява зяхяр

🍭175 гр масло

🍭8 с.л. кленов сироп

🍭2 ч.л. сух джинджифил

🍭1 ч.л. сода /бакпулвер/

🍭 1 капсула ванилия, щипка сол, щипка канела

Приготвяне:


 
🍭Мекото масло се разбива на пяна със захарта.

🍭 Добавяме кленовия сироп и ванилията.

🍭 Смесваме и пресяваме всички сухи съставки./сода, джинджифил, брашно/

🍭 Смесваме сухите съставки с маслото. 

🍭 Замесваме тесто. 

🍭 Оформяме на топка, увиваме в прозрачно фолио и оставяме в хладилника за час.

🍭 Разточваме на дебелина 0.5 см и изразваме с коледни формички.

🍭 Нареждаме сладките в тава върху хартия за печене.

🍭 Охлаждаме отново в хладилник за поне 10 минути.

🍭 Печем 12-15 минути на 180 градуса.

🍭 Когато изстинат украсяваме с :

 - Вар 1 - Разтопен бял шоколад

- Вар 2 - Айсинг глазура - 1 белтък, 175 гр пудра захар, 1 с.л. лимон / виж кралска ледена глазура

- Вар 3 - Глазура от лимон и пудра захар/ виж бяла глазура с пудра захар

- Вар 4 - Не украсяваме :)😀

Затворени в буркан/кутия/ джинджифиловите сладки могат да бъдат съхранявани дълго време /месец/



Няма коментари:

Публикуване на коментар

Всички публикации