Джинджифилови курабийки с кленов сироп
Продукти:
🍭300 гр брашно
🍭100 гр кафява зяхяр
🍭175 гр масло
🍭8 с.л. кленов сироп
🍭2 ч.л. сух джинджифил
🍭1 ч.л. сода /бакпулвер/
🍭 1 капсула ванилия, щипка сол, щипка канела
Приготвяне:
🍭Мекото масло се разбива на пяна със захарта.
🍭 Добавяме кленовия сироп и ванилията.
🍭 Смесваме и пресяваме всички сухи съставки./сода, джинджифил, брашно/
🍭 Смесваме сухите съставки с маслото.
🍭 Замесваме тесто.
🍭 Оформяме на топка, увиваме в прозрачно фолио и оставяме в хладилника за час.
🍭 Разточваме на дебелина 0.5 см и изразваме с коледни формички.
🍭 Нареждаме сладките в тава върху хартия за печене.
🍭 Охлаждаме отново в хладилник за поне 10 минути.
🍭 Печем 12-15 минути на 180 градуса.
🍭 Когато изстинат украсяваме с :
- Вар 1 - Разтопен бял шоколад
- Вар 2 - Айсинг глазура - 1 белтък, 175 гр пудра захар, 1 с.л. лимон / виж кралска ледена глазура
- Вар 3 - Глазура от лимон и пудра захар/ виж бяла глазура с пудра захар
- Вар 4 - Не украсяваме :)😀
Затворени в буркан/кутия/ джинджифиловите сладки могат да бъдат съхранявани дълго време /месец/
Няма коментари:
Публикуване на коментар