18 март 2021

Супа от нахут и тиквички

18.01.21

Изключително богата, вкусна и засищаща супа. Комбинацията от тиквичка с нахут се оказа много сполучлива.
Продуктите може да варират  според вкуса и сезона. В днешната супа използвах консерва от бобен микс /Beans Mix/ - нахут, черен боб, маслен боб, бял боб. Използвам сварен нахут /консерва/, но може и сами да си го сварите предварително.

Продукти за 3 - 4 порции:

🍛 5-6 л зехтин,
🍛 1 картоф  /среден/,
🍛 1 тиквичка /малка/,
🍛 глава лук,
🍛 морков,
🍛 5-6 скилидки чесън,
🍛 парче от глава целина,
🍛 1 консерва /400 гр/ нахут,
🍛 шепа фиде
🍛 1ч. л. сол
🍛 1 ч. л. брашно за застройка,
🍛 мащерка, черен пипер, 1/2 ч.л. червен пипер, лют пипер,
магданоз 

ПРИГОТВЯНЕ:

🍛 Задушаваме лука, морковите, чесъна, целината за 5 - 6 минути. 
🍛 Добавяме  нарязаните на едро картоф и тиквичката. 
🍛 Когато поомекне картофът, изсипваме отцедения нахут.
🍛 Добавяме червеният пипер и подправките. 
🍛 Заливаме с 500-600 мл гореща вода. 
🍛 Гъстотата е според вкуса ни. 
🍛 Когато картофът омекне, застройваме с размитото в студена вода брашно. 
🍛 Добавяме и фидето. 
🍛 Варим още 5-10 минути. 
🍛 Поръсваме с пресен магданоз.

Супата е вкусна и студена и гореща.

ПОСТНО И ВКУСНО!
Да ви е сладко. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Всички публикации