Картофи с горски гъби и мащерка |
Постно и вкусно
🍄Мащерката и чесънът правят тази манджичка много вкусна. Те са задължителна съставка!
🍄 Използвах замразен микс от горски гъби на Лидъл, но всякаква комбинация от пресни такива е подходяща.
🍄 В тази рецепта картофите са пресни, но става и със стари.
✅1 кг пресни картофи
✅300-400 гр гъби/може и повече😏
✅2 стръка пресен чесън
✅1 ч.л. сол
✅1 червена люта чушка
✅1-2 скилидки стар чесън
✅1 с.л. мащерка
✅1/2 ч.л. черен пипер
✅5 - 6- зехтин/олио
✅5 - 6 лъжици ароматен зехтин
✅ пресен магданоз
| ||
1. Гъбите |
✔Загряваме фурната на 200 градуса.
✔В съд за готвене изсипваме мазнината.
/ Използвам един съд от началото до края/
✔ Когато мазнината се загрее изсипваме гъбите.
✔ Овкусяваме със сол, нарязания на ситно стар чесън, черен пипер.
✔ Задушаваме докато се изпари водата и гъбите останат на мазнина.
✔ Картофите са измити, почистени и нарязани на едри полумесеци. Добявяме ги към гъбите.Задушаваме ги няколко минутки. Разбъркваме.
✔ Поръсваме с мащерката, нарязания пресен чесън, нарязаната люта чушка. Опитваме за сол.
✔ Слагаме в загрятата фурна. Покриваме с капак или фолио. Печем около час, до омекване на картофите.
✔ Махаме капака и печем още малко.
✔ Когато извадим ястието от фурната, поръсваме с магданоз и поливаме с ароматен, студенопресован зехтин.
Поднасяме със салата .
ПОСТНО И ВКУСНО!
ДА ВИ Е СЛАДКО!
Няма коментари:
Публикуване на коментар