Великолепен хляб, ароматен, вкусен, успешен.
Може да се направи и в постен вариант.
Продукти:
✅ 500 грама брашно
✅ 300 мл вода /прясно мляко/, айрян
✅ 1 ч.л. сол
✅ 1 ч.л. суха мая
✅ 1/2 ч.л. бакпулвер
✅ 1 ч.л. захар
✅ Билки - 3 - 4 с. л. зехтин, 2 - 3 скилидки счукан чесън, 1 ч. л. розмарин, връзка магданоз, 1/2 ч. л. чубрица, мащерка. Билките и зехтина се смесват.
✔ Втасва отново 30 - 60 минути.
✔ Пече се 10 мин на 220 гр. и 40 мин на 180 гр.✔ Поръсва се със студена вода и се завива в кърпа.
Приготвяне:
✔ С част от брашното, захарта и маята правим кашичка и оставяме да втаса за 20-30 минути.
✔ Добавяме солта и останалите продукти. замесваме меко тесто.
✔ Втасва на топло поне 1 час .
✔ 1. Разточва се / раздърпва се с ръце на правоъгълник. / 1 /
✔Поръсва се с билките и зехтина. /1/
✔ 2. Нарязва се на 5 еднакви правоъгълника /2/
✔ 3. Правоъгълниците се нареждат един върху друг. /3 /
✔4. Режат се отново на 5 - 6 еднакви парчета. /4/
✔ 5. Всяко парче се обръща с РАЗРЕЗА НАГОРЕ и се слагат едно до друго в тавичка за кекс.
5. |
✔ Пече се 10 мин на 220 гр. и 40 мин на 180 гр.✔ Поръсва се със студена вода и се завива в кърпа.
Няма коментари:
Публикуване на коментар