27 февруари 2021

Есенни зеленчуци на фурна

ЕСЕННИ ЗЕЛЕНЧУЦИ НА ФУРНА


Продукти за 4 порции:

🥬 1/2 ч.ч.  зехтин,
 🧅1 глава лук
 🥕 1 морков
🌶 1 тиквичка
🍆 1 патладжан
🥔 2 картофа
 🧄 глава чесън, 
🌰 1 - 2 стръка праз
🥦2 червени
🌶 2 зелени чушки
резен целина
🥑сол, чубрица
🍅 шепа чери домати
🌶 риган
🌶 черен пипер
🌶 ч. л. червен пипер
🌶 лют пипер
🌶 моцарела
🌶 магданоз.

Приготвяне:

Патладжаните се обелват, режат на едри кубчета, осоляват и се оставят за 30 минути да си пуснат горчивия сок.
Нарязваме зеленчуците на едро /без чери доматите/. Измиваме патладжана и смесваме всички зеленчуци директно в тавата за печене. Заливаме с мазнината и подправките. Объркваме и слагаме да се пече за час на 170 градуса. Когато морковите и картофите омекнат, добавяме чери доматите. Допичаме за 15 минути. Поръсваме с пресен магданоз.
Извън периода на  пости - с доматите добавяме и моцарелата и допичаме за още 15 минути. 

виж и Рататуй

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Всички публикации